Гуцанов остана трети в листата на БСП - varna.utre.bg
Alternative Media Group

Гуцанов остана трети в листата на БСП

01 април 2013, 13:25 | vnews.bg
  • Снимка:
    Varnautre.bg/архив

До 10-то място няма друг от неговия лагер

Oт третата позиция в листата на БСП градският лидер на червените във Варна Борислав Гуцанов ще направи опит да смени местната с националната политика. Това е волята на областния актив на столетницата, който заседава в последния ден на март, съобщава vnews.bg.

Водачът Пламен Орешарски бе обявен преди дни, а от събота е и номиниран за бъдещ премиер на Българи при съставяне на правителство от БСП.

Между Орешарски и Гуцанов областният червен актив постави Красимир Янков.Тройката е тази, която социалистите реалистично считат за реално възможна за вкарване в 42-ия парламент с червени гласове от Варненско.

Четвъртата позиция в листата БСП ще пусне на коалиционен партньор. От пето до седмо място са подредени активисти и партийни секретари от Вълчи дол, Ветрино и Аксаково. Пета е Йорданка Колева, председател на БСП във Вълчи дол, шести е бившият кмет на Ветрино, който в предния мандат влезе с гласове на ГЕРБ и направи ляв завой към БСП – Георги Андреев, а седмата позиция е за шефа на червените в Аксаково – Георги Борисов. Осми е Алекси Алексиев, дългогодишен служител от ниския ешелон в предишни кметски мандати на Кирил Йорданов. Девета е Мая Раданова. Десетката приключва също с дамско присъствие – това на екскмета на район “Младост” във Варна – Йорданка Юнакова. 11-ата позиция е за друг бивш кмет – на Провадия – Марин Георгиев, а 12-ата за Христо Боев – лидер на социалистите във варненския район “Одесос”.

Широкото отваряне на червената листа за активисти от малките общини в областта, анализатори коментират като ход, целящ да неутрализира влиянието на Борислав Гуцанов в подбора на кандидат-депутатите. В този прочит прави впечатление липсата на две дами, считани за много близки до градския шеф на БСП – Варна – Светлана Такева и доц. Лидия Петкова. Недоумение провокира и отсъствието на бившия кмет на район “Приморски” Пламен Градинаров.

Втора теория пък тълкува масираното присъствие на хора от областта в листата на БСП като ход, целящ да компенсира гласовете, които червените очакват да инкасират от Улицата, която мощно скандира освен срещу Кирил Йорданов и срещу Борислав Гуцанов.

Изненадващо за някои е пълното затваряне на червената листа във Варна за гражданската квота. На първо, а и на следващо, четене на имената ясно лъсва пълното доминиране на партийни секретари и активисти, а гражданското присъствие практически е сведено до….водача – Пламен Орешарски.

Дали партийната инженерна мисъл на столетницата е изчислила най-точната комбинация кандидат-депутати, ще стане ясно на 13-и май. След голямото броене. Когато ще се види дали Варна е в състояние да прати повече от 2+1 червени депутати в парламента, независимо дали усвоява 12 или 15 мандата.

 Коментари (16)

Потребител
Иван Николов
СЛЕД ИЗБОРИТЕ НАЧАЛНИК НА МИТНИЦА - ВАРНА СТАВА ДАНИЕЛ СЛАВОВ - ДЪНКАТА. ТОВА НЕ Е ШЕГА :)
02 април, 13:49 ч.
Потребител
Варненец
Приятели пред общината стана като цигански катун . Докога ще търпим това . Трупат се камъни - трупат ги някакви селяни . Сложен е ковчег , кръст и куп цветя . Това да не е църква . В този смисъл да си съборим църквите и да докарваме починалите си роднини пред общината на открито [ още... ]
02 април, 10:50 ч.
Потребител
Дънков
Идеално с човек който КРАДЕ плакати в ден на национален траур, на който прякора е "медуза" и т.н., сигурно са съветник по митническите въпроси ще си вземе Дидо Дънката :)
02 април, 09:31 ч.
Потребител
павлинка стоева
всеки си има прякор и приятели, остави това настрани. що си кривиш душата,бре.кой е красимир янков, коя е йорданка колева и тем подобни незнайни, дето ни ги пробутват във варна?кви са тия смешници?да не говорим,че изобщо не са варненци!да не говорим, че у нас, в българия, кадърните, можещите и правещите хора, вечно са плюти и ругани.Типично по български!Вместо да се гледа какво правят и са направили.Дънков ли си, какъв си, не те знам, ама много си смешен!..........
02 април, 13:01 ч.
Потребител
избирател
С леви идеи съм и много искам БСП да ми даде причина защо да гласувам за листа, в която избираемите места не са варненски?
01 април, 21:56 ч.
Потребител
червени страсти
Червените по добре от себе си не могат да се прецакат. С тоя Янков и сие по разрушителна листа за бсп няма. Тоя човек където и да отиде разрушава и прецеква. Идеята му е да прегази всичко и всеки само и само да стане депутат.
01 април, 21:54 ч.
Потребител
дидо
никога не съм гласувал за бсп - но сега ще го направя - заради орешарски ! Браво , че гуци е на 3то място и да се маха от варна ! Браво за цялата листа !
01 април, 19:39 ч.
Потребител
Георги Симов
Че,аз от тая листа никой не познавам,тоя втория,Янков, не беше ли един,дето от няколко места в България го напъждаха?
01 април, 19:38 ч.
Потребител
Диана
точно той е!изгониха от сто места и го цопнаха във Варна дето никой не го познава!Да не говорим,че не е варненец, ами старозагорец!и доколкото съм чувала е долен измекяр и бая далаверки е направил като е бил на летището.Да не говорим,че съм чувала и чела,че носел костюми за по 1000 лева и обувки за по 300 и демонстрирал благополучие.Интересно откъде като май с нищо не се занимава....явно добре е крал до сега
01 април, 19:58 ч.
Потребител
Георги Симов
Че аз от тая листа никой не познавам,тоя втория,Янков, не беше ли един,дето от няколко места в България го напъждаха?
01 април, 19:36 ч.
Потребител
венци
Красимир Янков - протежето на Петър Димитров, дето за никакъв х.й не става! Дето като беше някакъв заместник-шеф на летището го окраде, а после благодетелят му го лансира в София.Безмозъчен тип, който очевидно се опитва да се домогне до депутатското място с далавери и интриги!И как, по дяволите, в листата на БСП се набутаха някакви незнайни никому хора?Какво става?Не е за вярване! По-голяма простотия никога не съм очаквал!
01 април, 19:13 ч.
Потребител
боби
Софиянците да си ги избират в София, партийните секретари - в БСП. Жалко, че продължават да опорочават една хубава идея в името на личния интерес.
01 април, 18:16 ч.
Потребител
Лиза
Смешни са и ги съжалявам тези клоуни....Дълго време не съм си била във Варна, но след като се завръща, разликата е още по-фрапантна. Само измикяри, евтини и жалки хорица, които все се чудят, как да се наместят на ръководни постове, за да си нахранят правнуците. Ако продължава [ още... ]
01 април, 15:52 ч.
Потребител
Орешарски
Гуци ще става кмет, не го мислете :)
01 април, 15:01 ч.
Потребител
Шаранков
Два мандата на БСП й стигат за гр. Варна. Няма нужда криминално проявени октоподи и други акули да ни срамят пред България.
01 април, 14:28 ч.
Потребител
AbV
Цели два ???
01 април, 16:03 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия Варна