Левски шампион на София по футзал

Сините, водени от Иво Николов, спечелиха титлата в столицата след 3:3 срещу Академика

Отборът на Левски София Запад е новият-стар шампион на София по футзал. Това стана факт, след като в последния кръг на първенството на столицата "сините", водени от Иво Николов, завършиха наравно 3:3 срещу основния си конкурент Академика УНСС. Двубоят ще се запомни с многото обрати, които направиха мача оспорван до последните минути. Първи до гол стигнаха Академика, Левски пък успя да направи пълен обрат за 2:1 след голове на Дани Несторов от дузпа и Ицо Костов. УНСС пък отново поведе след два бързи гола за 2:3, а „сините” с пети полеви се добраха до равенството, като точен за 3:3 бе голмайсторът на "сините" Йосеф Шутев.

По този начин отборът на Левски завоюва трета поредна титла и общо пета в своята история. Академика пък се намира на втора позиция в крайното подреждане.

„Получи се супер мач. Точно като финал за София. Вижда се, че в отбора на Академика има израстване”, каза за Varnautre.bg треньорът на Левски Иво Николов.

Вчера играчите на шампионите отпразнуваха титлата в пиано бар в столицата, като всички си пожелаха да повторят успеха и в държавното първенство.

В другите срещи от последния кръг Лъвчетата удариха Електриксити с 6:3, а ФК „Г” спечели срещу Унекс с 8:5.