Бургас отвърна на нападките на варненския кмет

Димитър Николов посочи, че община Варна има същите възможности да кандидатства по европейско финансиране, както и Бургас

Като много некоректно. Така определи кметът на Бургас Димитър Николов атаката oт страна на подалия оставка негов колега Кирил Йорданов.

В поредното си отворено писмо до съгражданите си оттеглилият се варненски кмет атакува управлението на Бургас и неговия кмет, като намеква, че досега градът е получавал подкпрепата на правителството на ГЕРБ.  "Бургас е единствената новосъчинена и къса приказка на доскоро управляващите, в която планираният хепиенд много бързо ще се промени. Достатъчно е само разказвачът да спре кранчето на парите от републиканския бюджет, които щедро се лееха по черния бургаски пясък", пише в писмото си Йорданов.

Кметът на Бургас Димитър Николов научи за коментарите по негов адрес и призна, че е изненадан от нападките на Йорданов, съобщава електронното издание от Kmeta.bg. "Не виждам защо проблемите на Община Варна и на бившия й кмет се стоварват върху нас", заяви той.

Николов посочи, че община Варна има същите възможности да кандидатства по европейско финансиране, както и Бургас. Той припомни, че големите проекти на Бургас са внесени и одобрени дори не при предишното правителство, а по време на Тройната коалиция. "Тогава аз бях опозиционен кмет. Същите възможности тогава ги е имал и кмета на Варна и неговия екип", каза още градоначалникът.

Николов призна, че не следи изкъсо събитията във Варна, тъй като има достатъчно въпроси за решаване в своята община. "Желая просперитета и развитието на всички български градове. Аз персонално отговарям за града, в който съм избран и не се меся в скандали и интриги на другите градове. Но всеки, който е искал някакво съдействие от мен съм го давал. И в момента служители на община Варна са в Бургас, защото им помагаме в процедурата за купуване на нови тролейбуси. Така че не разбирам защо ни нападат, вместо да благодарят за подкрепата", каза в коментара си Николов и пожела здраве и успех на бившия варненски кмет.