Над 220 борци от 16 страни ще се премерят сили във Варна

Спорт

28-03-2013, 14:52

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Около 30 ще бъдат нашите представители при юношите свободен стил, водени от треньора Рахмат Сукра, 28 ще са класиците, водени от Добри Маринов и 15 ще са девойките с наставник Петьо Касабов

Над 220 състезатели от 16 страни ще участват в турнира по борба за юноши и девойки "Петко Сираков - Иван Илиев" във Варна от 29 до 31 март. На тепиха ще излязат представители от Австрия, България, Египет, Италия, Киргизстан, Македония, Молдова, Румъния, Русия, САЩ, Словакия, Турция, Унгария, Франция, Хърватия и Швейцария. Схватките ще се състоят в Двореца на културата и спорта.

Около 30 ще бъдат нашите представители при юношите свободен стил, водени от треньора Рахмат Сукра, 28 ще са класиците, водени от Добри Маринов и 15 ще са девойките с наставник Петьо Касабов.

Жребият и кантарът за първите категории е днес следобед, а надпреварата започва на утре и ще бъде в 2 сеанса - сутрин от 9 ч. и следобед след 16 ч. Официалното откриване на надпреварата е в петък от 17,30 ч. България ще бъде представена с пълни отбори и в трите стила.
"Разочаровани сме, че Община Варна почти по никакъв начин не ни помага за организацията на това първенство. Замисляме се дали догодина ще провеждаме турнира тук", заяви генсекът на Българската федерация по борба Валентин Савов. Той сподели още, че единственият ангажимент, който е поела общината е наемът на зала "Конгресна" и то само за 1 ден, което е крайно недостатъчно, тъй като продължителността на състезанието е 3 дни.

Битката миналата година бе на 3 тепиха, а интересът към борбите сериозен.
По време на схватките юбилей ще отбележи варненският клуб по класическа борба “Локомотив`93” - навършват се 20 г. от неговото създаване. Годишнината ще бъде отбелязана подобаващо и ще бъдат отличени деятели и състезатели на варненската класика.