Cage of Glory направи фурор в Молдова

Родните ни бойци смляха от бой своите противници, но реферите отсъдиха победа само за варненеца Мирослав Стоянов в кат. до 70 кг.

Победа и загуба записаха двамата български състезатели, взели участие в Гала по ММА в Молдова. Родните ни бойци смляха от бой своите противници, но реферите отсъдиха победа само за варненеца Мирослав Стоянов в кат. до 70 кг. Ощетен остана добричлията Денис Ахмедов, защитаващ цветовете на варненския клуб „Десант”. Българинът вдигна на крака залата в Кишинев, но съдиите дадоха победата на представителя на домакините.

Ахмедов, който живее в Добрич, е републикански шампион за 2012 г. по муай-тай при непрофесионалистите. Двубоят му в кат. до 70 кг в Молдова бе първи на ринга при професионалистите.

На 6 април петима бойци от варненските клубове ще участват в силен турнир в Украйна. Все още не са ясни имената на момчетата, тъй като организаторите на Cage of Glory обмислят с кои бойци да участват в битките. Поканата идва от Ивайло Арбитов - представител на федерация "Октагон" за Балканския полуостров и президент на WRKO. Турнирът "Октагон" ще се проведе в град Харков.

Разбра се още, че Cage of Glory са поканeни за участия в Гала вечери в цяла Русия, през месец, до края на годината.