Гонзо, бий любимия Левски или си тръгвай

За Иванов оправдания вече няма, "сините" ще измислят поне десет

Треньорът на Черно море Георги Иванов е надъхан тези дни - да препъне отбора на своето сърце Левски по пътя му към титлата. "Моряците" приемат "сините" на "Тича" в събота и са твърдо решени да объркат сметките на Илиан Илиев и компания. Точките на варненския тим са доста оскъдни, което е основната причина домакините в тази среща да се хвърлят здраво в мача. Но не е единствената причина. Новият спортен директор на Левски - Даниел Боримиров, с когото Гонзо не може да се понася, е друга такава. И то доста сериозна.

След идването си начело на Черно море, Гонзо се опитва да наложи нови идеи във футбола на "Тича", но това така и не се получава. Не и в мачовете до този момент. От началото на пролетта моряците не играят нищо. Това е видно и за футболистите, и за Гонзо, и за фенове и ръководство. И в Левски също го знаят. Знаят и за терена. Именно игрището е основното, което притеснява "сините". Те само като видят програмата, че ще гостуват във Варна, и ахват. Но не от удоволствие, а от страх. Страх, който е оправдан, тъй като Илиан Илиев знае как се играе на "Тича". Настоящият треньор на Левски никога не си е тръгвал от Варна с победа като треньор на друг отбор.

На картофена нива не можело да се играе футбол, оплакват се от лагера на "сините". На Левски все нещо им пречи - я терена, я съдията, времето, ситуацията в държавата, служебното правителство... Да вземат да махнат и козирката на "Тича”, че да не им хвърля сянка. Тези мачове били страховити, а Левски предпочитал да падне, отколкото да се върне като от фронта, пишат по вестниците.

"Морето" разполага с добри изпълнители, но психологически те не са това, което бяха през миналия сезон. До този момент варненци нямат вкаран гол след подновяването на първенството. Миро Манолов пропуска ситуация след ситуация, а Гонзо беснее на тъча:"Айде бе, Миро, бе!”. На Паломино пък футболът в България му идвал много бърз. Това казва той пред медиите във Венецуела. Така де, напоследък са си ялови "моряците”, ама нали все някога тези футболисти ще реализират. Какво по хубаво за феновете, ръководството и целият щаб на варненци това да стане в събота. Поне Паломино знае вкуса от вкарания гол на Левски, и в какъв възход го докара той. Нали именно след този мач той бе повикан и в националния отбор на Венецуела.

Това е последен шанс за Гонзо. Да бие любимия Левски, Черно море да заиграе футбол, или да стяга куфарите. Левски? Те ще намерят оправдание, ако паднат. Може и Иванов да намери такова, но вече никой във Варна няма да му обърне внимание. Победа или оставка - това е положението.