Шефът на европроектите хвърли оставка след кмета

Мисия Варна

26-03-2013, 12:08

Снимка:

centersport.org

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Поискаха оставка на културната Станка

Петър Радушев е в едномесечно предизвестие

Началникът на дирекция "Европейски и национални оперативни програми" Петър Радушев е подал оставка, научи Varnautre.bg. Точно 20 дни след оставката на кмета Кирил Йорданов и ден преди тя да влезе в сила екипът му също започна да напуска управата на града. Най-критикуваният общински началник - завеждащият европроектите, е в едномесечно предизвестие за напускане. Петър Радушев беше първият, чиято оставка поискаха протестиращите жители на града. Мотивът - видимото изоставане на Варна в участие в Оперативните програми, забавените процедури за участие, многобройните пропуснати възможности за еврофинансиране, протакане на бюрократичните формалности по вече спечелени проекти. Засега работата на Радушев ще поеме накой от специалистите в дирекцията му. Най-вероятно това ще са Бистра Димова или Юлиян Минков.

Групата от протестиращи, наречена "Варненци за Варна", предложи списък с общо пет от шефовете на дирекции в общината, които трябва да си отидат. Всеки момент се очаква оставка да подаде и началничката на културния отдел Станка Димитрова. Вчера протестиращите изпратиха до зам.-кмета Христо Бозов нарочно писмо с настояване за оставката на г-жа Димитрова заради отказа й да предостави исканата от тях справка за свършеното досега по кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г.
Утре ще стане ясно кой ще е временният кмет на Варна до изборите за нов. Най-вероятно на сесията в сряда общинските съветници ще подкрепят доц. Христо Бозов. Това ще стане възможно след като днес изтече последният срок за обжалване на решението на Общинската избирателна комисия, приела миналия вторник оставката на кмета Кирил Йорданов. Въпреки очакванията в Административния съд нито един гражданин или организация не са обжалвали това.