Протестът, Ден 41: Чистене и опъване

Мисия Варна

23-03-2013, 16:27

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чистене вместо протест

В името на чистотата различните фракции на протестиращите за кратко дори успяха да забравят противоположните си искания

В чистене и опъване на палатки мина поредният протестен ден във Варна. Около 11 часа пред общината започна вдигането на нови палатки, в съседство на тази, която обитава Младен Живков. 

Доста време отне на част от протестиращите да опънат най-голямата палатка, която можела да приюти до 7 души. Те се опитаха да я вдигнат още вчера, но така и не успяха заради бурния вятър. Днес обаче даде време и лагерът пред общината се разрасна.

Докато едни сглобяваха подслони, други започнаха да чистят боклуци и фасове от градинката на общината. В името на чистотата различните фракции на протестиращите за кратко дори успяха да забравят противоположните си искания. 

Към групата около дакела Чочо и младежи екоактивисти се присъединиха и хора от Отворения обществен съвет. След като протестиращите ошетаха района около общината, част от тях се спуснаха към Морската градина, за да направят уборка и там.

Междувременно пред общината голямата палатка вече беше опъната. До нея освен тази, на обявилия гладна стачка Младен се появи още една малка - на Мрак Арт. Чистещите пък изнесоха от Морската градина двадесетина чувала с боклуци.