Морските дракони шампиони на България по хокей на лед

Варненци триумфираха с победа над ЦСКА с 10:9 на ледената пързалка в "Младост"

Приключи държавното първенство по хокей на лед за деца до 12 г.. Отборът от морската столица Морските дракони, воден от треньора Александър Паскалев, се представи фантастично на ледената пързалка в квартал "Младост". Варненци постигнаха изключително трудна победа срещу коравия отбор на ЦСКА с резултат 10:9. С тази победа отборът печели първото място в държавното първенство по хокей.

Ивелин Ангелов от отбора на Варна отбеляза най-много голове, като записа общо 8 попадения, а Савислав Савов и Муса Абди поразиха по един път вратата на противниковия отбор. Вратарят на Морските дракони, Венцислав Николов прояви изключително мъжество, като отрази канонада от тежките удари на нападателите на ЦСКА, независимо, че се наложи да доиграе мача с контузия на крака;

С тези победа Морските дракони доказаха, че във Варна може се развива зимен спорт и независимо от трудностите при организацията и финансирането и с огромния професионализъм на треньора Александър Паскалев, да постигне историческото класиране без нито една загуба в шампионата.

Савислав Савов получи приза за нападател на шампионата, а Ивелин Ангелов за втора година стана голмайстор на първенството.