Варна изгасва за Часът на Земята

Мисия Варна

23-03-2013, 09:46

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за час, а знакови сгради притъмняват

Варна и тази година ще се включи в  Часът на Земята. Тазгодишното издание на една от най-мащабните акции на WWF ще се състои от 20:30 ч. По време на Часът на Земята, хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за час, а знакови сгради притъмняват като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще. 

Във Варна от 20:30 до 21:30 часа ще бъдат угасени Катедралният храм "Свето Успение   Богородично", Археологическият музей, Дворецът на културата и спорта. Лампите ще изгаснат също пред Театъра и филиала, Варненския окръжен съд, Градския часовник.

Часът на Земята започва през 2007 г. През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. Така през 2012 г. в кампанията участваха 7000 града в 152 страни по целия свят.

За втора поредна година Часът на Земята ще работи с платформата "Аз правя, ти действаш", базирана в YouTube. Платформата дава възможност на хората да споделят своите лични предизвикателства, задавайки въпроса „Какво би направил ти, за да спасиш планетата?“. Обещанията, които отправят хората са различни: да посадят дърво, да се откажат от употребата на пластмасови бутилки или да използват енергоспестяващи крушки.