Младен, който обяви гладна стачка пред общината: Предложиха ми 5-цифрена сума, за да се откажа

ВИДЕО: Младен Живков, който от вчера живее на палатка пред община Варна, в 18 чaса днес обяви гладна стачка.

"Днес ми се обадиха от скрит номер и ми предложиха 5-цифрена сума, което значи 10 000 лева, за да се откажа от гладната стачка", разказа пред репортер на Varnautre.bg Младен.

40-годишният мъж е на протестите от първия ден. Снощи той, заедно с Людмил Стойчев, основаха палатков лагер пред община Варна и поставиха ултиматум общинският съвет да подаде оставка до 18 ч днес, иначе започват гладна стачка.

Младен сподели, че прекарали първата нощ сравнително спокойно, с изключение на това, че глутница кучета нападнали палатката преди съмване. Сутринта Младен участва в блокадата на общината, а след това посети и заседанието на комисията по култура, на което отново поиска оставките на общинските съветници.

След края на работния ден на общината оставки не бяха подадени и Младен Живков обяви гладна стачка. Той сподели пред репортер на Varnautre.bg, че е обиден на председателката на комисията по култура и духовно развитие Даниела Димова, както и на колегата й д-р Ивайло Бояджиев, който на същото заседание му казал да си отива в палатката и да гладува, тъй като има нужда да свали килограми.

Пред камерата на Varnautre.bg Младен показа остатъците от храната си, които предаде на свой съмишленик и с това декларира, че освен термoс с чай и бутилка бира, няма нищо за ядене в палатката. През деня негови съмишленици направиха опит да разпънат още една 7-местна палатка, но заради силния вятър отложиха за утре. Вечерта при него дойдоха патрулиращи полицаи от Първо районно и го увериха, че ще наминават да го наглеждат през нощното дежурство. В 19 ч температурата на въздуха беше 2 градуса, а вятърът - все така бурен.