Инцидент с полицейско куче все пак има, малката Вида е пострадала

ВИДЕО: Полицаят, изтървал кучето, се e извинил на майката за случилото се

Малката Вида Радушева е с наранявания след инцидента с полицейско куче по време на блокадата на община Варна тази сутрин. Въпреки съобщението на полицията, че случката в никакъв случай не може да се квалифицира като инцидент, детето е пострадало. Какво се е случило разказа пред Varnautre.bg майката на Вида - Борислава Радушева. Свидетели са станали и хора, работещи в библиотеката, пред чийто вход полицейското куче нападна 2-годишното момиченце. 

Според официалното съобщение на полициятакогато водачът водел служебното животно към специализиран автомобил, кучето излаяло и се дръпнало рязко в посока на детето, което било на стълбите.

Друго обаче разказа Борислава. Полицаят-водач на кучето го е изтървал, четириногото се е спуснало към Вида със свободен повод. Детето е било хванато за ръката на баща си, който успял да го вдигне във въздуха, преди да пострада още по-сериозно. 

След случката полицаят, който изтървал кучето, се е извинил, разказа още Борислава. По случая Радуш Радушев пък ще прати жалба до министъра на вътрешните работи.