И Пристанище Варна се вдига на протест

Мисия Варна

22-03-2013, 14:30

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Работници и служители на порта организират митинг на 27 март в 17 часа

Работници от Пристанище Варна излизат в сряда на протест. Съобщението за митинга е разпространено  от синдикалните организации в порта.

"Свидетели сме на грубо погазване на гражданските ни права от страна на областната и общинската управа на Варна, отнемане на територията на Пристанище Варна и превръщането й в място за предизборни митинги. Това действие ще доведе до намаляването на приходите на дружеството и доходите на работниците и служителите", пише в обявата за организацията на протеста. 

До решение за протестния митинг се е стигнало след общи събрания в пристанищата Варна Изток и Варна Запад. За ден на недоволство и защита на трудовите и социалните права на пристанищните работници е избран 27 март. Протестът започва в 17 часа с предварително определен маршрут.

Недоволните ще се съберат на входа на пристанище Варна Изток и ще се отправят към Областна управа. Следващата набелязана точка е площад "Независимост". После шествието ще продължи  по бул. "Мария Луиза" и ще стигне до сградата на общината.