Полицията: Няма инцидент с дете и полицейско куче

Новините

22-03-2013, 13:35

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицейско куче ухапа дете на протестиращ

Общината окупирана за час (видео)

Бащата Радуш Радушев минути след случката разказа пред наш репортер, че животното се отскубнало и захапало за крака 2-годишната му дъщеря.

ОД на МВР категорично заявява, че инцидент с дете и полицейско куче тази сутрин в района на Община Варна не е имало. Това съобщиха от полицията след публикация на Varnautre.bg. Няколко часа по-рано бащата на 2-годишно детенце Радуш Радушев, който беше част от живата верига, се оплака, че момиченцето му е било захапано от полицейско куче. 

От полицията заявиха, че когато водачът водел служебното животно към специализиран автомобил, кучето излаяло и се дръпнало рязко в посока детето, което било на стълбите.

"Веднага след това кучето е прибрано в специализиран автомобил. Инспектор от сектор "Специализирани полицейски сили" е разговарял с родителите, които са заявили, че детето няма наранявания, но се е уплашило", коментират от ОД на МВР. 

Според полицията така описаната случка в никакъв случай не може да се нарече инцидент. Признават обаче, че служебните кучета в условията на силен шум и струпване на граждани са напрегнати и реагират бързо на всякакво дразнение. Апелират родители на малки деца да не ги допускат в близост до служебните животни и в никакъв случай да не ги насърчават да се доближават до тях.