Бивш нападател на Левски тренира със Спартак

Еньо Кръстовчев обаче може да не бъде картотекиран в БФС, каза Румен Димов

Бившият нападател на Левски Еньо Кръстовчев в момента тренира с тима на Спартак 1918 на СК Локомотив. Острието, което преди години минаваше за един от големите таланти у нас, бе поканен да се присъедини към лагера на соколите, тъй като спортно техническият щаб на варненци е на мнение, че той има с какво да помогне на тима до края на сезона. Въпреки това от клуба са категорични, че Кръстовчев няма да може да играе за Спартак до края на сезона.

"За съжаление Кръстовчев няма да може да играе за Спартак 1918 до края на сезона. Не можем да го картотекираме в БФС като професионалист. Единственият начин Кръстовчев да получи права за Б група екато аматьор, но тъй като трансферният прозорец е затворен, това няма как да стане преди лятото. От БФС вече ми звъняха да ме питат как смятаме да го картотекираме.", каза за Varnautre.bg изпълняващият административни функции в тима от Селиолу Рмен Димов.

За последно Кръстовчев игра в Азербайджанския Азал, а от миналото лято е без отбор.
Той проведе цялата зимна подготовка с Марек, игра за дупничани в контролите, но изненадващо точно преди началото на сезона се отказа от отбора и в момента е без тим.

Спартак ще вземе Кръстовчев без пари, тъй като в момента нападателят е свободен агент, но чак през летния трансферен прозорец.

Въпреки това от международния отдел в БФС бяха категорични пред Varnautre.bg, че Къстовчев може да получи права за Б група, но това може да стане по друг начин. От родната ни централа обясниха, че на 28 февруари Марек са изискали жълтата карта на футболиста от Азербайджан, което променя нещата.

Във понеделник Румен Димов ще пътува за София, където ще се опита да картотекира Еньо в Спартак.