Корабостроител 92 класира огромен брой таланти на Млад олимпиец

При 12-годишните в спора за медалите продължават Иван Радкев, Иван Борисов, Стефан Дошев и Калина Христова

Водещият варненски клуб по тенис на маса Корабостроител 92 успя да класира за елитната 16-ца на турнирите Млад олимпиец огромен брой таланти. При 12-годишните в спора за медалите продължават Иван Радкев, Иван Борисов, Стефан Дошев и Калина Христова. Любопитното е, че последните двама преди дни се завърнаха от Словакия, където бяха на кампа за деца “Eurokids”, организиран от европейската централа. Там те играха в откритото първенство на страната, където Христова взе 2-ро място в отборното класиране, 3-то в личното и 2-ро на двойки. Нейна партньорка бе Виктория Петкова от Пловдив.

При кадетите до 15 г. напред продължават Боян Иванов и Златин Тенев. В надпреварата за старша възраст финалисти са Николай Капитанов, Виктор Янев, Искрен Лазаров и кадетът Боян Иванов, който играе безупречно и при по-големите.

Треньорът Цецо Николов сподели, че е класирал всички свои отбори за финалните турнири на държавните първенства за подрастващи. За титлите в тях ще се играе през май, като домакини са Пловдив и Бургас. Мъжете на “Корабостроител 92” пък от утре играят за елитното първенство в Панагюрище. След първия тур те изостават само на 1 т. от лидера Дигеста, но смятат да поправят класирането си.