Варненец сигнализира НАП за незаконна търговия в Морската градина

Мисия Варна

21-03-2013, 09:13

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Писмото е изпратено до данъчните, но промяна в ситуацията няма

В Морската градина се върти печеливша търговия без касови апарати, пише в писмо до Varnautre.bg гражданин, който твърди, че сигналът за липсата на бележки е изпратен и до шефа на НАП в града на 12 март. Посочва се, че в седем обекта за продажба на пуканки, захарен памук, балони и ядки не се издават касови бележки. Търговията е без контрол, а печелбата – чиста, твърди той. 

Шест дни по-късно от НАП отговарят, че благодарят за сигнала и имат готовност да вземат мерки. Към настоящия момент промяна в ситуацията няма, а на тези места продължава да се извършва дейност без касов апарат. Това показва проверката на варненеца, който през тези дни отново навестил търговците. Той се заканва да сезира и други институции за произвола и пише, че не е доволен от работата на данъчните.

„От години търпим неравнопоставеността на гражданите пред закона. Но дойде време това да се промени. Не вярвам да не сте били и лично свидетел на това, за което ви сезирам. Може да е дребно нарушение според Вас, за да не вземете мерки досега, но в очите на плащащите си чинно данъците варненци е постоянен трън, доказващ корупцията и неравнопоставеноста пред закона в града ни. Става въпрос за продажбата без касов апарат на пуканки ежедневно, от сутрин до вечер и всесезонно на "пъпа" на Варна (на входа на Морската градина). Моля да вземете незабавни мерки”, се казва в писмото на гражданина до шефа на НАП в града.