Нарязаха лицето на 54-годишен мъж на спирка "Студентска" (+)

Крими

19-03-2013, 09:24

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Йордан е бил рязан жестоко. Ветеринарен лекар е очевидец на нападението

54-годишен варненец е бил нападнат в района на спирка "Студентска" по пътя Златни пясъци-Варна тази сутрин. Инцидентът е станал малко преди 7 часа, когато неизвестни лица се нахвърлили върху мъж, който се казва Йордан. Той е получил прорезни рани по лицето и и ръцете. Нанесен му е и побой, каза за Varnautre.bg шефката на Спешна помощ във Варна д-р Мая Рашева. Пострадалият е в шоковата зала на "Св. Анна". Състоянието му е стабилно. 

Точното място на нападението е на спирка "Студентска" на бул. "Княз Борис I". Йордан, който е електротехник, живее в района.

Снощи семейството на нападнатия мъж празнувало рождения ден на балдъзата му - семействата на двете сестри живеели заедно в къщата във вилната зона. Докато отивали на купона, съседи видели около оградата да обикалят двама мъже. Единият бил с бял анурак с вдигната качулка. Гости и домакини продължили да наблюдават непознатите през прозорците на къщата. По-късно, когато съседите си тръгвали, мъжете ги нямало. Това разказаха роднини на Йордан, които днес бяха в Спешния център.  

Тази сутрин очевидци са забелязали отговарящ на описанието мъж с бял анурак да бяга в района на престъплението. 

Йордан работел като елтехник във фирма Вивастар. Обикновено тръгвал около 7-7.10 ч за работа, но сега излязъл по-рано от къщи, защото трябвало да пътува до Аврен заради ремонт в църквата там, разказа пред Varnautre.bg, сестрата на жена му. Нападателите очевдино са били добре запознати с графика му.

Нападението не е с цел грабеж, смятат близките на жертвата. Не са изчезнали нито телефонът, нито портфейлът на мъжа. 

(+)

 

В близост до самото кръвопролитие има ветеринарен кабинет. Докторът е бил свидетел на нападението, но в момента отказва да говори за инцидента, съобщи още подробности колегата Орлин Филиповски от Блиц. Съпругата на ветеринаря обаче разказва, че също видяла как мъжът бягал към кабинета и крещял: “Помощ! Помощ!”.

Нападнатият обяснил пред полицаите, че не познава нападателите и няма представа защо и какво се случва.

Полицията продължава разследването на нападението.