Следващата събота протестиращите чистят Морската

Мисия Варна

18-03-2013, 18:12

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Вместо с шествия те се заемат с полезни неща

След пет седмици обикаляне на града протестиращите решиха да сменят формата, с която да покажат недоволството си от управлението на Варна и страната. Следващата събота место шествие по улиците ще се проведе акция за почистване на морската градина. Организатор  на акцията, наречена "Варна действа", е Калоян Георгиев, един от най-младите участници в протеста.

"Всеки, който обича Варна, да заповяда. Носете си торба за смет по възможност на нея да има снимка на политик или партия, която ви е разочаровала най-много последните 23 години", пишат организаторите на специалната страница на събитието във Фейсбук.

Акцията се разграничава от ПП "Зелените" и всички други партии. Ако все пак са решили да присъстват нека да е като граждани, без каквито и да е амбиции за власт. Ще чистим не само болкук от градинките, а и от системата, уточняват бъдещите участници.

На страницата вече са се натрупали доста идеи:
Всеки да си отпечата или напише исканията, за които е излязал (и да ги залепи на чувала), да го превърнем и в платформа за изразяване на Нашите искания, така контрираме комитети и некомитети.

Друга участничка пък е написала: Подкрепям с две ръце и поздравления на този, който го измисли. След днес аз лично реших, че е безсмислено да продължавам да протестирам с разходки из града и по този начин да подкрепям нечии интереси. Смислени са само действия, които носят пряка полза за града иначе се държим като политици т.е. безполезни сме!