Шофьор на камион инсценира грабеж

Крими

15-03-2013, 12:14

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Той разказал, че маскирани лица принудително го спрели по пътя София – Варна, отнели му над 15000 лв. и му нанесли прободна рана

Инсценировка на грабеж са разкрили служители на ОДМВР – Варна, съобщиха от полицията. 

Около 13:20 часа вчера е получено съобщение от собственик на фирма във Варна, че около 12:45 часа от шофьора на фирмен камион е извършен грабеж на сумата от около 15 000 лв. Водачът обяснил на собственика, че при извършването на грабежа едно от лицата му е нанесло прорезна рана в областта на дясната длан. 

При проведен разговор  с водача – Г. Г. на 40 г., същият обяснява, че около 12:15 ч. заредил гориво на бензиностанция в Девня, след което  потеглил в посока Варна, по стария път София - Варна.

На около 500 метра преди разклона за Повеляново край Девня, бил застигнат от лек автомобил марка БМВ – черен на цвят. Водачът на автомобила засякъл камиона, като по този начин го принудил да излезе от платното за движение и да спре вдясно. От автомобила излезли две лица с маски на главите, като единия от нападателите с бейзболна бухалка счупил страничното стъкло на камиона и посегнал да вземе чантичка, оставена на таблото пред шофьора.

Водачът на камиона се опитал да задържи чантичката, при което нападателя му  нанесъл прорезна рана в областта на дясната длан и му взел двата мобилни телефона. Без да говорят, двамата нападатели се качили в БМВ-то и потеглили в посока Варна. Тъжителят подкарал  камиона и се опитал да ги следва, но около "Побити камъни" ги изгубил от поглед и затова се е прибрал в базата на фирмата.   

На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198 ал. 1 от НК. Материалите са докладвани на Районен прокурор при Районна прокуратура Девня.

При проведените незабавни оперативно-издирвателни действия, в които са включени служители на РУП – Девня, служители на ОД на МВР – Варна и РУП – Аксаково обаче е установено, че се касае на инсценировка на грабеж от страна на шофьора на камиона. Станало ясно още, че той сам е счупил стъклото на камиона, прерязал е дланта си с нож, който бил в кабината на камиона, изхвърлил ножа в гората, а в близост укрил и парите. Пред полицейските служители лицето посочило къде са укритите вещи. Те са намерени и иззети по установения ред. Работата по случая продължава.