35 фирми предлагат работни места на студенти и млади специалисти

Новините

14-03-2013, 15:35

Снимка:

karieri.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

В четвъртата година на кризата най-голямото в страната кариерно събитие отново ще предложи работни и стажантски места на студенти и млади специалисти, които искат да започнат своята кариера в България.

Стартът на единадесетото варненско издание на най-големия форум за студентски стаж и кариера в страната – "Национални дни на кариерата 2013 – Добра Кариера, Добър Живот" ще бъде даден на 18 март от 10 часа във Фестивален и конгресен център. За участие са се записали 35 компании от цялата страна, както и представители на кариерните центрове на варненските университети. 
Резултатите от изминалите издания показват, че за дванадесет години близо 155 000 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили форума в търсене на подходяща професионална реализация, а почти 25 000 са започнали работа или стаж в желана от тях компания. Участието на студентите и младите специалисти в инициативата е безплатно.

По традиция форумът е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи). Те се провеждат в различни университети в цялата страна, непосредствено преди старта на събитието. По време на тези срещи студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведението си по време на интервю за работа. Представя се и кратка предварителна информация за фирмите, които участват в "Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот".
Подробна информация за форума може да се намери на http://careerdays.bg/