Жълт код във Варна заради силен вятър

Мисия Варна

14-03-2013, 08:53

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

До 100 метра е ограничена видимостта в почти цялата област

В 27 области в страната е обявен код за опасност от метеорологични явления, съобщават от НИМХ. В 18 от районите предупрежденията са за силен вятър. В това число влизат Варна, Бургас, Добрич, Силистра, Русе, Разград, Велико Търново, Плевен, Враца, Монтана, София–област, София–град, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян, Кюстендил и Перник. В останалите 9 области има опасност за ураганен вятър, по тази причина е обявен оранжев код. Това са Кърджали, Хасково, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Търговище, Шумен, Габрово и Ловеч.

 

Днес ще бъде предимно облачно, в някои райони ще превали слаб дъжд. Сутринта на места, главно по морското крайбрежие и в Дунавската равнина ще е мъгливо, по-късно през деня видимостта ще се подобри. Вятърът ще е умерен, следобед до силен от юг-югоизток. Максимални температури – между 15 и 20 градуса, по Черноморието с 4-5 градуса по-ниски, за Варна около 13 градуса. Вълнение на морето преди обед 2 бала, следобед ще се усили до 3.

До 50-100 м е ограничена видимостта в почти цялата Варненска област, поради мъгла, съобщиха от Областното пътно управление. Сухи са пътните настилки. Единствено в района на Девня са мокри.