Организаторите: Всички срещи са уникални

Бойците ще играят в по-голяма клетка, разкриха Никoлай Добуджански

Организаторите на очаквания с голям интерес турнир по ММА Cage of Glory 3 разкриха пълни подробности около сибитието, което ще се проведе в петък от 20 ч. в зала Конгресна на ДКС. Присъстваха двама от бойците – Мирослав Стоянов от ММА - Варна и Виктор Димитров („Десант” – Варна), както треньорите им, съответно Светослав Желев и Никoлай Добуджански.

Интересът към срещите е огромен, бяха първите думи на организатора от боен клуб ТИМ Димитър Урумов – VIP-масите и скъпите билети свършиха, останаха от евтините и на междинната цена. За да няма „туристи” сме затегнали охраната по входовете. Нов водещ ще поеме шоуто, докато Мишо Шамара ще бъде зад сцена, с бойците. Решили сме да снимаме Cage of Glory 3 с 5 камери, новата клетка позволява това, защото е по-ниска, но по-широка. Вече споменахме, че за турнира сме избрали cage girls. Те ще подгряват публика и състезатели. Певец ще изпее химна за старта на боевете, което искаме да го направим традиционно.
Сблъсъците в петък са седем, 3 аматьорски и 7 професионално, което е почти класика във веригата. По този повод Николай Добруджански направи обстоен разбор на предстоящите ММА двубои.

„Клетката вече е по-голяма, което ще ни предпази от бързи развръзки. Много от срещите в предишните 2 турнира завършиха за кратко време, защото бойците нямаха свободно пространство за маневриране. Сега имаме осмоъгълна клетка, която е по-просторна и дава сериозни перспективи”, обясни Добруджански, и похвали сериозният подбор на бойците от организаторите, особено при профисблъсъците. Марчо Гарнизов (Вн) среща дебютантът Светослав Гладников от Дупница, който обаче далеч не е безобиден. Тодор Христов („Десант” – Варна) ще се изправи срещу Симеон Димитров, също от Дупница. Тодор е многократен шампион на България по борба и граплинг. Тези 2 сблъсъка са при 65-килограмовите. В кат. до 77 кг Мартин Стоянов (Вн) ще има за съперник Любо Тончев от София. Виктор Димитров („Десант”) ще играе с друг варненец - Мирослав Стоянов в кат. до 65 кг, което е варненското дер. Стоянов е няколко пъти шампион на ММА. Виктор пък има 3 победи в 3 профи мача. Владислав Кънчев ще играе срещу Христо Христов. Ицо е с най-много международни срещи у нас. Носител е на пояс от швейцарска ММА верига. Владислав е от София, много интересен състезател. Има 10 аматьорски мача завършили с победи. Това е единствената среща, която ще бъде в 2 рунда по 5 минути. Другите срещи са 3х5 минути. Драгомир Йорданов („Десант” – Варна) ще има за съперник в кат. до 70 кг Явор Лазаров, който е с много титли във всички видове бойни спортове.

Кулминацията в петък ще бъде в кат. до 93 кг между Никола Дипчиков ще спори с представителя на дегестанската школа Омар Тамзатов. Гостенинът е с 4 профи мача и 4 победи. Никола е отличен боец и може би най-добрия наш състездател на земя. Дълги години тренира джудо и е с обратен гард. Очаква се това да е мачът на вечерта. Няма да има слаб мач. Всички бойци умишлено са равностойни и това гарантира качеството на срещите.
Според Димитър Урумов все още у нас е невъзможно бойците от ММА да се издържат само от срещи, защото все още парите в смесените бойни изкуства са малко и не стигат за изцяло професионална дейност. Иначе стремежът на организатори и щабове е постепенно и това да се случи, но поне засега това е предстои.