Обвиниха Кънчо Бонев във фалшификации

Новините

10-03-2013, 12:39

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

"Варна за варненци" внасят жалби за превратно използвана подписка

Общественият  съвет на протестиращите „Варна за варненци“ внася  в прокуратурата жалбата срещу Кънчо Бонев за фалшификация да документ, под който са се подписали над 80 души, стана ясно днес на нарочна пресконференция на съвета. Присъствен списък на едно от събранията на протестиращите е бил представен от Кънчо Бонев  като подписи под искане за оставка на общинския съвет в града.

Жалбата внася един от подписалите се – Красимир Жейнов, а към нея ще бъдат присъединени поне още 10 жалби  на хора, които са участвали във въпросното събрание и подписите им фигурират в присъствения му списък.

Христо Димитров Димитров, Ивайло Василев, Ивайло Иванов, Красимир Жейнов и други, които участваха в пресконференцията, заявиха, че искат  конкретни промени в местната власт, които да доведат до по-добър живот за варненци. Със създаването на обществения комитет на протестиращите „Варна за варненци“  са искали да демонстрират колко е лесно да се направи подобна организация и след това тя да претендира за легитимност, че представлява протеста и едва ли не цяла Варна. Според  тях Бонев и други подобни на него хора, претендиращи да са лидери, се опитват да употребят справедливите протести на гражданите, като зад това прозират партийни и корпоративни интереси. Без да посочат кои точно от думите им стана ясно, че партиите и съветниците, които са си подали оставките, имат интерес от акциите на Кънчо Бонев и сие.
Ако  тези съветници напуснат,  партиите просто ще вкарат други, смята Василев. Така след година може да се наложи варненци отново да излизат на протест за да свалят и новоизбрания общински съвет. Според Василев и съмишлениците му, сега целта е местният парламент и администрацията да бъдат контролирани и накарани да работят в полза на варненци, а не на партии и корпоративни интереси. Това ще стане чрез съставяне на граждански комисии за контрол в местната власт. От една страна ще бъдат проверени всички договори на общината и при наличието на нарушения ще бъде сезирана прокуратурата. Те поискаха  гражданските комисии да участват в работата на местния парламент със съвещателен глас, като имат право да налагат вето на решения, които са в ущърб на варненци.