Министерството учи децата на хигиенни навици

Новините

09-03-2013, 16:54

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Учениците от първи до четвърти клас ще се запознаят с най-разпространените микроби, с болестите, причинени от тях и начините за тяхното унищожаване.

На 12 март стартира дългосрочна образователна кампания за повишаване на хигиенните навици на децата под наслов "Здраве чрез хигиена в училище и у дома". Първият етап на кампанията на Министерството на образованието, младежта и науката ще обхване 26 училища в четирите най-големи градове в страната – София, Пловдив, Варна и Бургас за периода от 12 март до 14 май 2013 година.

Учениците от първи до четвърти клас ще се запознаят с най-разпространените микроби, с болестите, причинени от тях и начините за тяхното унищожаване. Цели се укрепването на хигиенни навици, които са неизменна част от здравословния начин на живот.
Специално за часовете на класа, в които ще се проведе кампанията, Министерството на образованието, младежта и науката и Юниливър България  предоставят материали на учениците с целта да бъдат запознати с основните правила на хигиена, с видовете микроби, опасни за здравето при занижена лична хигиена.