Кирил Йорданов зове Тънмазова да не си вреди заради чужда кауза

Съветничката се сети да протестира след като престоя два мандата в съвета

Кметът в оставка Кирил Йорданов изпрати нови писмо до медиите, до Сметната палата, НАП, прокуратурата, държавната финансова инспекция и президента по повод протестното гладуване на г-жа Цветелина Тънмазова – съветничка от групата на Веселин Марешки в общинския съвет.
"Преди всичко, позволявам си да посъветвам г-жа Тънмазова, да не наврежда на себе си в името на чужда кауза! Разбира се, не мога да не задам логичния въпрос – къде е бил гласът й, нейният личен вот при гласуване в местния парламент, през двата мандата, в които тя е общински съветник, та сега реши да гладува протестно? Убеден съм, че една справка с протоколите от гласуванията в комисията “Собственост и стопанство” и по време на заседанията на целия Общински съвет, ще даде отговор на този въпрос, а ще осветли и днешните й мотиви и декларации.
Нека бъдат извършени всички проверки, за които г-жа Тънмазова настоява, това не ме безпокои. Нещо повече – своевременното им осъществяване ще бъде от значение за правилните изводи и за бъдещие решения на съответните органи и институции.
Очевидна става тенденцията хората да бъдат тласкани към саможертва. Не изключвам нови подобни случаи. В същото време вече се прояснява и кой се възползва от тях...
Длъжен съм да предупредя: Всички в държавата ни трябва да се страхуваме от по-нататъшна ескалация на процеса на жертване на човешки съдби и животи в името на чужда кауза! Добре е хората, които активираха и продължават да стимулират този процес, да се появят на сцената и да отстояват сами собствената си позиция. Да не го правят за чужда сметка!"
Припомняме, че Тънмазова, която престоява втори мандат в Общинския съвет като избранничка на Марешки, изведнъж се потресе от ставащото в общината и обяви гладна стачка "с искане за назначаване на ефективна, обстойна и независима проверка на дейността на Община Варна"