"Арт клуб" с две нови изложби в Бяла

Варна Лайф

05-03-2013, 12:02

Снимка:

Арт Клуб

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арт клуб в Бяла

Море върху ограда в Бяла

Учениците усвояват нови техники за приложните изкуства: папие-маше, солна маса, квилинт, декупаж върху дърво, стъкло и други материали

Две нови арт изложби за любителите на приложните изкуства откриха в Бяла. За втора поредна година 14 ученици от Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм в Бяла работят в "Арт-клуб" по проект УСПЕХ на Министерството на образованието.

През тази година ръководителят на клуба Уршула Христова насочи дейността на учениците към развиване на допълнителни знания, умения и компетентности, осмисляне на свободното време и формиране на усет към изящното.
Учениците усвояват нови техники за приложните изкуства: папие-маше, солна маса, квилинт, декупаж върху дърво, стъкло и други материали. Изработените до този момент художествени изделия в изброените по-горе техники са представени в изложба организирана в библиотеката на Народно читалище "Пробуда 1928" в Бяла. През тази учебна година се сформира и СИП по изобразително изкуство при ОУ "Отец Паисий" с ръководител Катя Тодорова.
Първите творби на децата – стъклопис, картини и декорации на керамични фигури са също експонирани за любителите на приложните изкуства в библиотеката.