Сините искат мандата, за да дадат власт на програмно правителство

Мисия Варна

04-03-2013, 17:17

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

ДСБ са за избори 2 в 1

Президентът Плевнелиев да не дава мандат на ДПС, а директно на Синята коалиция. Това поиска Радан Кънев от ДСБ днес във Варна. Държавният глава бил длъжен да предложи мандат само на първите 2 политически сили и да избере сам следващата партия. ДПС трябвало да бъдат пропуснати заради горчивия опит с правителството на Беров и тройната коалиция. Кънев настоява президентът веднага да започне консултации за програмен кабинет, за да продължи работата си народното събрание. Едва след като кризисните министри бъдат избрани Синята коалиция е готова да приеме мандата и програмният кабинет да бъде гласуван. 

Радан Кънев е категоричен, че обществото има нужда от избори 2 в 1: "Всички карти да бъдат сложени на масата, да се получи политически сблъсък".
"ГЕРБ оттегли доверието си от кмета Кирил Йорданов, но така и не чухме мотивите за това, както и нямаше мотиви за смяната на Павел Димитров, нито пък за отстраняването на Данчо Симеонов", заяви пък лидерът на ДСБ във Варна проф. Димитър Камбуров. Според него кметът ще подаде оставка в сряда, но партията на Костов няма да подкрепи нито един от заместниците му за временно изпълняващ длъжността.