Черно море игра добре, но загуби в Разград

"Моряците" отстъпиха на Лудогорец с 0:2

Отборът на Черно море загуби гостуването си на Лудогорец в първия пролетен кръг на родната ни А група. Морето отстъпи с 0:1 на стадион „Лудогорец Арена”, в официалния дебют на Георги Иванов начело на моряците, но не и без подкрепа от страна на главния рефер Георги Йорданов. Съдията определено подпомогна тима на домакините, като си затвори очите за нарушение срещу Александър Александров в 47-ата минута, след което падна първия гола за разградчани. Срещата се игра на рождения ден на Черно море и въпреки огромното желание, с което моряците започнаха двубоя с тима на Ивайло Петев, не успяха да зарадват около 500-те привърженици дошли да подкрепят отбора в Разград. Много силен мач за варненци направи стражът Георги Китанов, който за пореден път демонстрира, че едва 18-годишен е един от най-класните вратари в българското първенство. Младият футболист става пълнолетен след три дни.

Още в 10-ата минута на двубоя домакините от Лудогорец можеха да открие резултата. Марселиньо бе изведен отлично отляво, пусна топката към Станислав Генчев, който стреля от 10 метра, но младият вратар на гостите Георги Китанов беше на мястото си и спаси. В 18-ата минута Генчев изпусна 100%-во положение. Халфът беше изведен отдясно, навлезе в наказателното поле на "моряците" и стреля, но топката мина на сантиметри от страничната греда на вратата. В 32-ата минута Лудогорец изпусна поредния си шанс за гол. Марселиньо изведе Иван Стоянов сам срещу Китанов, но младият вратар на варненци и за миг не се засуети и спаси удара на бившата звезда на ЦСКА. Десет минути по-късно и Черно море показа зъби. Георги Илиев бе изведен от дълбочина сам срещу Владо Стоянов, но вратарят на Лудогорец изпревари национала в последния момент. Гостите претендираха за дузпа, но главният съдия Георги Йорданов остана безмълвен. В последните секунди на първото полувреме Марселиньо с диагонален удар от малкото наказателно поле можеше най-накрая да открие резултата, но нова брилянтна намеса на Китанов спаси гостите. Талантът докосна топката с върха на пръстите си, след което и дясната греда му се оказа помощник.

Началото на второто полувреме започна мечтано за домакините. Мирослав Иванов стреля от фаул, топката срещна горната греда, а при добавката Марсеиньо откри резултата на опразнената врата. Гостите обаче претендираха, тъй като Генчев смачка във въздуха Александър Александров точно преди бразилецът да се разпише. В 56-ата минута Георги Божилов навлезе в наказателното поле на Лудогорец, стигна до аутлинията, където загуби равновесие, но с шпагат намери Георги Илиев в малкия пеналт, който мигновено стреля, но Владо Стоянов показа отличен рефлекс и спаси. Нова добра намеса на Китанов в 73-ата минута. Марселиньо напредна и стреля от малък удар, но вратарят изби топкава в ъглов удар, след който стражът спаси нов отличн удар, този път на Козман Моци. Георги Йорданов обаче отсъди и фаул. Шест минути по-късно резервата Емил Гърговор с техничен удар от ъгъла на наказателното поле за малко да сложи точка на спора, но топката мина малко над вратата. Минута по-късно Бадема отново беше на голова позиция. Националът изпревари Александър Александров, навлезе в наказателното поле и стреля, но за сетен път Китанов спаси. В 88-ата минута всичко беше решено. Кайсара центрира отдясно и резервата Димо Бакалов с първото си докосване на топката с глава вкара за 2:0 за Лудогорец.

 

СТАТИСТИКА:

Мач от 16-ия кръг в "А" група

ЛУДОГОРЕЦ - ЧЕРО МОРЕ 2:0
1:0 Марселиньо (47)
2:0 Бакалов (88)
ЛУДОГОРЕЦ: 21.Стоянов, 80.Кайсара, 25.Минев, 27.Моци, 33.Гулдан, 8.Генчев, 18.Дяков, 84.Марселиньо, 22.Иванов, 73.И.Стоянов (87 - 19.Бакалов), 9.Безяк (63 - 23.Гъргоров)
Резерви: 1.Голубович, 77.Витиня, 4.Мантула, 6.Костадинов, 10.Ернандес, 19.Бакалов, 23.Гъргоров
Треньор: Ивайло Петев

ЧЕРНО МОРЕ: 33.Китанов, 91.Атанасов, 3.Р.Колев, 18.Комел, 15.Александров, 6.Бергонси, 21.Г.Илиев, 13.Т.Колев, 83.Идалго (67 - 11.Райков), 17.Божилов, 10.Манолов (67 - 9.Паломино)

Резерви: 1.Михайлов, 4.Димитров, 23.Симеонов, 26.Радев, 30.Капитанов, 11.Райков, 9.Паломино
Треньор: Георги Иванов - Гонзо

Съдия: Георги Йорданов

Жълти картони: Комел, Идалго (ЧМ)

Стадион: "Лудогорец Арена", Разград

Зрители: 5000