Лиляна Павлова за кмета на Варна: Ако не си желан, трябва да си тръгнеш

Мисия Варна

02-03-2013, 13:32

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Смятам, че във Варна протестите са най-ясно канализирани и организирани и там има най-ясна концепция за това какво искат,каза министърът в оставка

Ако не си желан, трябва да си тръгнеш. Това каза министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова в предаването "България говори" по Нова телевизия по повод протестите във Варна и исканата оставка на кмета Кирил Йорданов "Смятам, че във Варна протестите са най-ясно канализирани и организирани и там има най-ясна концепция за това какво искат, как го искат, както и последователност", каза Лиляна Павлова. На въпрос  трябва ли толкова дълго да бъде отлагана една оставка, министърът в оставка отговори: "Според мен – не. Ако не си желан, трябва да си тръгнеш. Моето мнение е, че насила хубост не става. Дали си кмет, министър, министър-председател... "

По повод това, че партия ГЕРБ още не се е произнесла по казуса за варненския кмет, който бе избран с тяхна подкрепа, Лиляна Павлова каза: "Аз не мога да говоря от името на ГЕРБ, но смятам, че ако доверието към един човек е изчерпано, независимо дали е кмет или министър-председател, той трябва да си направи анализ и ако наистина е изчерпано от болшинството от хора, той трябва да си тръгне."

Лиляна Павлова изрази мнение, че общинските съветници трябва да се избират мажоритарно, тъй като и те също играят голяма роля за управлението на града. От разговора с нея стана ясно, че Павлова е канила на разговор соченият за неформален лидер на протестите Иван Петров,  и то двукратно. "Лично му се обаждах, но той не дойде, а не мисля, че е редно", каза регионалният министър в оставка.