Кметът излезе в едномесечен отпуск

Новините

28-02-2013, 13:07

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът: Няма да се дам!

По груби сметки градоначалникът ще се върне на работа в общината в първата десетдневка на април

Кметът Кирил Йoрданов излезе в поредния дълъг отпуск. От вчера градоначалникът е в платена почивка, която ще продължи един месец. Йорданов се е водил в отпуск и в деня, в който даде извънредна пресконференция, на която обяви, че не смята да подава оставка въпреки исканията на хиляди варненци, научи Varnautre.bg. По груби сметки градоначалникът ще се върне на работа в общината в първата десетдневка на април, вероятно с надеждата дотогава хорското недоволство да е утихнало. 

Междувременно бившият заместник на Кирил Йорданов в третия му мандат и екс депутат от ГЕРБ Свилен Крайчев, обяви пред Дарик Варна, че кметът трябва да подаде оставка и "колкото по-рано се случи това, толкова по-добре". Той уточни, че не става въпрос за някакво лично отношение или антипатия.Крайчев посочи, че с мнението си не ангажира нито организацията, на която е зам.-председател в момента (ПАЧИС), нито партия ГЕРБ.   

"Политическата логика говори, че щом хората протестират по улиците, това означава, че има разминаване между кредита на доверие, който е даден по време на избори и моментната обстановка. Да се говори за положителни резултати за избори от преди 2 години при положение, че лично аз не съм виждал такива масови и продължителни протести във Варна от 20 години насам е най-малкото цинично", коментира бившият зам.-кмет на Варна.