Рилски спортист отстрани Черно море за Купата на България

Домакините отстъпиха на Рилецо с 67:76

Рилски спортист е последният полуфиналист на Каменица Купа на България. Самоковци влязоха в четворката на турнира, след като отстраниха домакина Черно море Порт Варна след победа с резултат 76:67. Така Рилецо си върна на варненци за миналата година, когато на Купата в Самоков отпаднаха на четвъртфинал след успех на "моряците". Възпитаниците на Росен Барчовски контролираха двубоя от края на първата част нататък, като варненци през първото полувреме бяха изключително слаби. След почивката те опитаха обрат и намалиха значително, но в края не успяха да го осъществят. Във втория полуфинал утре вечер Рилски излиза срещу Левски от 20.00 часа.

Двубоят в немалка степен се реши още в средата на втората част, когато самоковци вече бяха далеч напред. В първите седем минути и половина двубоят се развиваше равностойно, като Черно море поведе със 17:14. До края на първата част Рилски направи серия от 12:0, а след още 6 точки за начало на втората тя стана 18 и разликата 15 точки. Още в тази част тя стигна и до 20 точки, като в третата за няколко минути варненци показаха живец и намалиха до 10. Рилски успяваше да бележи в точните моменти, но в последната част тимът допусна варненци да вкарат 8 точки поред и две минути и половина преди края разликата падна до едва 3. След това Тони Гуджино отбеляза два наказателни удара, а с добавка минута и половина той окончателно реши изхода на срещата.

Разликата в процентите на стрелба на двата отбора бе много сериозна в полза на Рилски спортист. Самоковци имаха 44% при 26 успешни опита от 59, докато варненци бяха с отчайващите 29% при 23 от 80. Домакините пък имаха повече опити поради фактът, че хванаха 8 борби повече в нападение, а и имаха 6 грешки по-малко, но пък не успяха да се възползват от това.

Антъни Гуджино бе най-полезен за успеха с дабъл дабъл от 17 точки и 12 борби. Бранко Миркович се отчете с 17 и 7, плюс 5 асистенции, а Тери Смит имаше 15 точки.
За варненци отново най-добър бе Асен Великов със своите 24 точки, 11 борби и 4 асистенции. 13 точки отбеляза Пламен Алексиев, а с 10 се отчете Милчо Борисов.