Използват деца да агитират за кмета

Едно от момичетата с плакат призна, че лозунгите са им били раздадени от треньорите

Деца от варненския клуб по лека атлетика "Черно море-Атлетик" бяха използвани в акция в защита на варненския кмет. Това стана на среща в закритата лекоатлетическа писта към стадион "Локомотив, обявена като среща на спортния и културен елит на града, информира Дарик Варна

Младите лекоатлети бяха наредени в средата на залата, държейки плакати "Искаме си кмета","Кирил Йорданов - интелигентният избор,"„Долу корумпираните ръце от Варна" и др. Пред Дарик едно от момичетата с плакат призна, че лозунгите са им били раздадени от треньорите.

Пет от децата държаха в ръце транспарантите за около половин час, колкото продължи срещата, пред погледите на публиката - предимно пенсионери. 39 спортни клубове във Варна представиха декларация, в която настояват да бъдат прекратени атаките срещу Кирил Йорданов. Сред поддръжниците на градоначалника, чиято оставка бе поискана от част от протестиращите във Варна, са треньори и бивши спортисти.

"Оставката ще му я искат 70 000, които са гласували за него. Смятам, че ние спортистите сме много длъжни към кмета Кирил Йорданов", заяви треньорката по лека атлетика Иванка Тихова.
"Не можем да разберем как 70 000 души са гласували за него, а сега някаква групичка, нереализирали се вероятно поради някакви причини, могат да искат оставката на един толкова кадърен и способен човек", отбеляза в словото си народният певец Георги Германов.

От импровизираната сцена поетесата Елка Няголова обяви, че представители на 17 държави, участнички в различни културни събития във Варна, са изпратили по електронната поща писма с подкрепата си за Кирил Йорданов. По думите на Няголова, в писмата някои творци изразявали "открита завист, че имаме този кмет". "Културният елит" на Варна, освен поетесата, бе представен и от актьора Пламен Георгиев.