Varnautre LIVЕ: Протестът - ден 17: Заглушаването

Мисия Варна

26-02-2013, 17:32

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Екип на Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Видеорепортаж от 17-ия ден на протеста

Протестът: Ден 17

ВИДЕО: Екипът на Varnautre.bg предава чрез интернет видео връзка протестa на живо

Директното предаване на протеста започва в 18 ч, от мястото на сбора - пред паметника до общината. 

Под този екран следете постовете и снимките от репортерите ни.  

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ЗАПИСИ от ДИРЕКТНИ ПРЕДАВАНИЯ на VARNAUTRE.BG by Ustream

18:15 Близо 1000 души отново са събраха на паметника на общината. Те тръгват на шествие по булевард "Мария Луиза". Първите редици крещят "Всеки ден ще е така до победата". Преди това няколко души се опитаха да споделят нещо от мегафона, но познатата от вчера агитка от около 20 души с трикольорни шапки и тромбони в подобен десен заглушават всякакви изказвания. Те не спират вече близо 15 минути. Днес са подготвени с палакати: "Иван Петров е слуга на Гуцанов", "Борба с монополите не с Иван Петров" и "Долу монополите и ЕРП-тата".

18:22 Групата с тромбоните се движи на края на шествието, обаче заглушава останалите. Чуват се възгласи "Към Енергото".

Наблизо, но без да надува свирка, беше забелязан бившият общински съветник Иван Недялков. Сред протестиращите е и общинската съветничка от БСП Светлана Такева.

18:50 Шествието, останало на половина, около 500-600 души, стигна до улица "Девня" , където бе посрещнато от кордон от полицаи със свалени щитове. "Озвучителите" продължават да огласяват протеста, което най-вероятно отказа част от недоволните да протестират днес. След като постояха за известно време пред на Енергото, недоволните направиха обратен завой на улица "Девня".

19:10 Протестът стигна до Щаба на флота и продължава към сградата на Областна администрация. "Озвучителите" са се внедрили на групички от по няколко души по цялата дължина на шествието. Някои от тях са награбили по две-три тромби и тромбони и мощно ги надуват. Носят и бутилки с вода, с които да разквасят усти след постоянното надуване. Тук-там из колоната се чуват спорадични викове "Киро вън".

19:15 Шествието стигна до Областна администрация, където протестиращите отново бяха посрещнати от кордон от полицаи със свалени щитове.

19:25 Протестиращите стигнаха до Районния съд, където за малко покрещяха "Оставка" и отново бяха заглушени. 

19:39 Шествието стигна отново до общината и пред входа първите редици извикаха мощно "Оставка", докато обаче не бяха застигнати от хората с тромбите, които отново заглушиха скандиранията. Сред множеството пред общината бе забелязана и служителка от Общинската дирекция "Обществен ред", която, запитана срещу какво протестира, отговори, че всеки си вършел работата.

19:40 Докато колоната се придвижи към общината, млад мъж беше ударен в района на "Годзила" на бул. "Мария Луиза" от друг "протестиращ" с тромбон в ръка. Младежът отнесе кроше, защото се е опитал да защити 72-годишния дядо Георги, който присъства на всеки протест и носи плакат, който и днес беше скъсан, както преди няколко дни в зала "Пленарна" на общината. След като разкървави носа на младежа, нападателят се изниза и необезпокоявано се сля с тълпата. 

19:50 Хората, които бяха пред общината, вече се разотиват. 

ВИДЕОРЕПОРТАЖ ОТ ПРОТЕСТА