Производител на дрога остава в ареста, оплаква се от чакане

Крими

26-02-2013, 14:25

Снимка:

Impact Press Group/Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Красен Иванов се жалва, че повече от 3 месеца очаква заключението на химичната експертиза на иззетото наркотично вещество, поръчана на експерти в столицата

Красен Иванов - разследван за производството на синтетична дрога и за незаконно притежание на пистолет със заличени номера и боеприпаси ще продължава да търпи най-тежката процесуална мярка за принуда "задържане под стража". Варненският апелативен съд потвърди определение на окръжния съд от миналата седмица, с което е било отказано изменение в по-лека на мярката му за неотклонение. 
Красен Иванов и Веселин Златев са в ареста от началото на ноември миналата година с обвинения за тежки престъпления. При специализирана полицейска акция, в момент на производство на синтетична дрога в апартамента на Красен в кв. "Владислав Варненчик" органите на реда го задържаха, заедно с Веселин и Гюрсел Н. При обиска на жилището на Красен бил открит и пистолет "Макаров" със заличени номера и 8 патрона. Според разследващите, нарколабораторията на обвиняемия Иванов, известен още като "близнака", е действала поне от началото на 2012 година. В дома на Красен, където живее с родителите си, с двете си сестри, съпругата и 6 годишния му син открили прибори, апаратура и вещества, необходими за производство на дрогата.
Няколко пъти вече съдебните инстанции обосновават законността на ареста на Иванов и се позовават на събраните в хода на разследването материали и нови доказателства в подкрепа на обоснованото предположение за авторството на престъпните деяния. Днес обвиняемият се жалва пред съда, че повече от 3 месеца очаква заключението на химичната експертиза на иззетото наркотично вещество, поръчана на експерти в столицата. Това обстоятелство обаче и според тази съдебна инстанция не е основание за изменение на мярката за неотклонение.