Гранд Про удари Спартак

МФК МАГ вкара 10 на Пикадили, бой на мача МФК Тича и АФК Варна

Шампионът на България Гранд Про успя да победи тима на Спартак с 4:2, в среща от 7-ия кръг на градското първенство по футзал на Варна. В тима на Гранд Про не взеха участие сърбите Марко Костич и Йован Станкович, като момчетата на Димитър Пантев имаха точно две смени. Два гола за успеха на своите реализира ексцентричният Бойко Косев – Бобеца, а по един добавиха Мартин Великов и Димитър Кръстев, като попадението на последния бе изключително красиво. За Спартак точни бяха Георги Бомбов и Цветан Миланов – Мечката.

Градският първенец на морската столица Черно море Мания очаквано победи тима на Одесос-Хидроремонт с 6:1. По два гола за победителите реализираха Никола Василев и Михаел Михалев, Жоро Зотов добави един, а един от попаденията падна след автогол.

В друга среща от кръга отборът на МФК МАГ удари един от силно представящите се тимове през сезона - Пикадили. „Маговете” реализираха цели 10 гола във вратата на „магазинерите”, като допуснаха да им бъдат отбелязани само 2. Много силен мач за победителите направи Ивайло Георгиев – Пифа, който освен, че прониза вратаря на Пикадили цели четири пъти, подаде и за още два от головете за МФК МАГ. Хеттрик реализира Иво Василев – Чайката, а Калоян Михалев, Петко Петков и Йови Христов.

В последния двубой от седмия кръг, МФК Тича успя да победи АФК Варна с 6:5, в един от най-интересните мачове днес. Два гола за победителите реализира Стоян Танев, Марти Иванов, Диян Атанасов, Христо Христов, Свилен Иванов. Последният получи директен червен картон, след като се сби с футболист на АФК Варна, който също бе изгонен. Според „винишките” последният гол на Тича е бил доста спорен, тъй като топката не е била преминала голлинията. Това се случва 5 минути преди края на мача, при резултат 5:5. Според тима на Тича голът е бил напълно редовен.