Изопачиха обективния протест на хората

Новините

23-02-2013, 14:08

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Бившият бъдещ вицепремиер Лиляна Павлова пред TV7

„За съжаление протестите на хората за цената на тока, които бяха абсолютно обективни, се изопачиха и сега не се знае кой за какво протестира.” Това заяви в предаването „Факторът Кошлуков” по TV7 министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която не успя да заеме поста вицепремиер, след като правителството на Бойко Борисов подаде оставка.

Павлова е смятала да подходи прагматично към проблема и да предизвика спешен анализ и проверка на енергийните договори и на енергоразпределителните дружества. „Задължителна е проверката на ЕРП, задължителен е и следприватизационният контрол за договорите. Защо в тях пише, че сме длъжни да приемаме декларираните инвестиции и те да влизат в цената на тока, трябва да се търсят начини за предоговаряне”, категорична е Лиляна Павлова. Според нея все още има възможност проверките да се довършат и ДКЕВР да се реформира.

Втората важна тема за несъстоялия се вицепремиер е за икономиката, която след постигнатата финансова стабилност трябва да се отвори към инвестициите в производството и създаването на работни места. „Да се обърнем към инвеститорите и да създаваме работни места – това е единственият шанс за икономиката и аз мисля, че имаме възможност да го направим, като работим, за да спечелим доверието на хората”, каза Павлова. Тя е на мнение, че доходите и пенсиите не бива да се вдигат радикално, за да се запази стабилността на бюджета.

Когато предава министерството на служебния регионален министър, Павлова ще представи подробен доклад за свършеното в ръководеното от нея ведомство. Опасенията й, че има риск за финализирането на магистрала „Тракия”, са свързани с поведението на администрацията при промяна в управлението. „В края на всеки мандат администрацията започва да работи по-бавно, започва да изтича информация”, констатира министърът в оставка.

Във връзка с предстоящите предсрочни избори Павлова увери, че в избирателните списъци няма „мъртви души”. „В тези списъци има живи хора, които са емигрирали, но всеки от тях е български гражданин и има възможност да гласува, такъв е избирателният закон”, заяви Лиляна Павлова.