Емил Кошлуков: Във Варна са готини, утре съм при тях

Новините

23-02-2013, 13:59

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Обнадежден съм, че хората се вдигнаха, но много се подведоха, анализира водещият

“Наистина бях обнадежден, затова и подкрепяме протестите. Във Варна видяхме един истински пример за това как трябва да се отстояват правата. Как се води един интелигентен протест. Варна са готини и са пример. Ако мога, утре ще съм при тях на улицата”, заяви Емил Кошлуков в разпален монолог в предаването си по TV7 днес.

Той все пак изрази съжалението си, че някак за дни в страната протестът е бил подменен.

„От сметки за енергото и далаверите започнахме да правим Велико народно събрание, да пишем нова Конституция. Нали сме на един бряг, бе, драги зрители? За секунди всичко се подмени. Скочиха дъртите кукловоди и дъртите ченгета. Защото видяха, че като излезе народът на улицата, парите не ги оправят”, заяви Емил Кошлуков.

“Сега да се правиш на конферансие, означава ти самият да кажеш, че бягаш от отговорност и нямаш позиция. Когато започнаха протестите срещу ЕРП-тата, аз бях силно изненадан. Защото енергийната мафия е с най-големи далавери, с най-силни хора и най-мощно влияние. Трудно е да се опитваш да правиш разкрития в енергетиката. Затова бях истински щастлив, когато хората излязоха на улицата да протестират”, сподели Кошлуков.

“Още в началото, когато протестите тръгнаха, ние ги подкрепихме, дадохме им трибуна. Защото е важно хората, които са данъкоплатци, да търсят правата си. Изведнъж, за няколко дни от искането да направим проверка на далаверите в енергетиката, изкарахме неща, които започнахме да виждаме – 30 000 лева за консултант. Ама какъв консултант? Забиваш един дирек, опъваш една жица. И за какво тук ти трябва консултант?”, коментира емоционално водещият.

”Онзи ден “върнах лентата” и видях –ЕРП-тата идват при министър Севлиевски. И те казват “Искаме такса “Електромер”. А тия такси са абсолютно непазарен механизъм. Такса “Електромер”, “Достъп”, “Зелена енергия”... Имаш-нямаш електромер, плащаш такса, ами тая зелена енергия... Най-голямата бандитска клика в България излезе на светло”, каза Кошлуков.