Лъжем, че сме болни

Животът

23-02-2013, 08:23

Снимка:

Thinkstock

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

За да не отидем на работа

Европейско проучване, цитирано от британския сайт "Dailymail.co.uk" и от "Edna.bg", разкрива, че един на всеки 10 души редовно си намира лъжливи оправдания, за да не отиде на работа.

В анкетата са участвали над 10 хиляди представители и на двата пола, като 39% от тях се оправдават с фалшив махмурлук от предната вечер, за да пропуснат ходенето до офиса на следващия ден, а над 44% се измъкват от ситуацията с изфабрикувана настинка.

25% от интервюираните са отговорили, че биха пропуснали работния ден, за да бъдат със своя партньор, други 15% коментират, че им трябва почивен ден, защото са на друго интервю за работа, а 30% - просто искат да си починат от професионалните ангажименти.

Мъжете пък са тези, които два пъти по-често си намират поводи, за да не ходят на работа, показват социологическите данни.

Повечето от запитаните доброволци допълват, че не влизат в социалните мрежи и чатове, за да не бъдат разконспирирани от техни колеги, че всъщност ни най-малко не боледуват, а се отдават на блажена почивка у дома.

В заключение обаче експертите споделят, че тази практика с "бягането от работа" е все по-рядко прилагана, защото болшинството от хората се страхуват да не бъдат уволнени.