Неуспели кандидат кметове си спретнаха комитети

Новините

22-02-2013, 18:49

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Варна с три инициативни комитета. Мераклии за кметския стол хукнаха към София да говорят от името на варненци

Варна вече има три инициативни комитета. Два от тях са на неуспели кандидат кметове, които се впуснаха в надпреварата на местните избори през 2011 година. Иван Петров, които имаше мерак за кметския стол си е спретнал комитет с името "Васил Левски". Като негов представител вчера Петров дори ходил на среща в Каварна. Утре бившият футболист на Спартак смятал да направи същото и в Сливен, а в неделя да "представлява" варненци в София. На днешния митинг събрание Иван Петров отново бе освиркан, а в множеството отново се чуха възгласите: "Върни парите на Гуцанов". 

Другата мераклийка за власт Калина Павлова, която се изявява като боркиня срещу строителството на "Алея Първа", но на принципа "стани да седна", защото дамата има идентичен проект с името "Моят бряг", също е решила да говори от името на варненци в столицата. Как и кога си е сформирала комитет, както и кой друг членува в него, не е ясно. 

По първоначална информация комитет бил сформирал и Филип Филипов (борец срещу шистовия газ), който снощи по късни доби, след като народът се разотишъл от площада го решил в присъствието на стотина човека. В последствие стана ясно, че Филипов няма комитет. 

Група от протестиращи пък настоява Варна да бъде представлявана от Омбудсмана на България Константин Пенчев, който както Varnautre.bg писа е приел. Идеята е на част от протестиращите, които депозираха искане за оставката на кмета Кирил Йорданов на сесията на Общинския съвет в сряда. 

След като предложението за омбудсмана бе обявено на площада, първоначално получи освирквания. След като виковете утихна обаче, варненци започнаха да се питат един друг - "защо пък не" и доста от тях възприеха идеята.