Пламен искал да гори чучело на кмета, пламнал сам

За Пламен са необходими ежедневно 5 литра кръв. Миро Морски от Джанго Зе и Мишо Шамара вече дариха

Запалването на Пламен може и да е нещастен случай, убедени са приятелите на младия мъж, който вчера сутринта се самозапали пред Община Варна. Той не е алкохолик, нито наркоман, не е някой депресиран тип, нито пък е имал някакви сериозни здравословни или финансови причини, изброяват младежите, дошли да опровергаят версиите за случилото се с варненския алпинист и фотограф. 

Пламен е участвал във всеки един от сегашните протести. "Трън в очите му беше Кирил Йорданов", сподели вчера пред Varnautre.bg негов приятел. Повечето от постовете в профила му във Фейсбук са свързани с кмета. На 3 юли миналата година той пишеКрайно време е да се организира подписка с искане оставката на Кирил Йорданов. Казвайте как се прави, утре я мятам!

Тази неделя, преди протеста, пък е постнал следното:

Киро щом е с нас -
Ний сме за Бургас!!!
Тръгваме на лов,
за Кирил Йорданов!!!

Преди няколко дни Пламен споделил, че планира да запали чучело на варненския кмет по време на предстоящия голям протест в неделя. Във вторник, когато Пламен се прибрал от Добрич, баща му забелязал в раницата му пожарогасител. "В този час, в който е станало това с него, няма логика да се самозапалиш протестно - кой ще те види в 7.30 пред общината. Той е отишъл рано, за да се подготви и да запали чучелото към началото на сесията в 9. Но нещо се е случило. Изтървал е нещата, излял е бензин, лумнал е огън...", разсъждават близките на Горанов.

Факт е, че според очевидци младежът не спирал да вика "Долу кмета!" и "Оставка", докато охраняващите общината полицаи опитвали да го загасят.

Пламен продължава да бъде в много тежко състояние, каза за Varnautre.bg шефът на реанимацията във Военнноморска болница д-р Валентин Милев.

Състоянието му е шоково, с опасност за живота. Продължава и преливането на кръв. Гражданите, които искат да помогнат, могат да дарят кръв в Кръвния център в Окръжна болница. Няма значение от кръвната група. Само трябва да се посочи, че е за Пламен Любчев Горанов. Издадената бележка се представя във Военноморска болница. Вчера повече от 30 души дариха кръв за Пламен. Едни от първите бяха приятелите му Миро Морски от Джанго Зе и Ник от "На тъмно". Следобед дошъл и Мишо Шамара с още 5 души, въпреки че не го е познавал лично.

Припомняме, че вчера рано сутринта 36-годишният мъж се запали пред сградата на общината, като изля върху себе си 3-4 литра бензин. Полицаите са помогнали за изгасянето на мъжа, пламнал като факла. Пламен Горанов е получил 80% изгаряния по цялото тяло.