Пламен, който пламна пред общината, е сложил качулките на Паметника?

Пламен Горанов все още е с опасност за живота и спешно се нуждае от кръв

36-годишният Пламен Горанов, който се самозапали тази сутрин пред Община Варна, е фотограф и алпинист.

След като стана ясно, че самоубийственият акт е в знак на протест, се заговори и че Пламен е един от хората, които на 22 август 2012 сложиха качулки на девойките от Паметника на българо-съветската дружба в подкрепа на арестуваните пънкарки от руската група "Пуси райът". "Не съм го чул да се хвали за това, но сега като ми казвате, не бих се учудил", сподели пред Varnautre.bg негов близък приятел. 

Пламен е от Варна. Роден е на 20 октомври 1976. Завършил е Икономическият техникум, а после Академията в Свищов. В момента има фирма за височинни изолации, която работи в Добрич. "Напоследък особено много се дразнеше от случващото се във Варна, от състоянието на града и от безхаберието на управляващите. Трън в очите му е Кирил Йорданов. За неделя подготвяха негово чучело, което да изгорят. Никога обаче не е бил част от организация или нещо подобно", каза още неговият приятел. 

На 3 юли миналата година пост на страницата на Пламен във Фейсбук гласи: Крайно време е да се организира подписка с искане оставката на Кирил Йорданов. Казвайте как се прави, утре я мятам!

Тази неделя, преди протеста, пък е постнал следното:

Киро щом е с нас -
Ний сме за Бургас!!!

Тръгваме на лов,
за Кирил Йорданов!!!

Пламен все още е с опасност за живота и спешно се нуждае от кръв »

В кръвния център приятели и близки от сутринта дават кръв за Пламен и призовават колкото се може повече хора да направят същото. Процедурата е следната - кръв (няма значение кръвната група) се дарява в кръвния център Окръжна болница на името на Пламен Любчев Горанов и с бележката се отива във Военна болница и се дава на регистратура. Само за днес му трябват 5 литра кръв!