Самозапалилият се Пламен Горанов има спешна нужда от кръв (+)

36-годишният мъж, който се запали пред общината е с опасност за живота

8:30 Мъж е откаран в болницата с много тежки изгаряния, след като се е самозапалил пред сградата на общината във Варна. Поради ранния час той е видян едва от няколко души.

Полицаите са помогнали да бъде изгасен, откаран е в болница в критично състояние.

"Изгарянията му са около 80% и по цялото тяло", обяви д-р Антоанета Касабова, зам.-управител на Центъра за спешна медицинска помощ. Количеството бензин, което е излял върху себе си е около 3-4 литра. На мястото на самозапалването са открити около 15 литра бензин в бутилки. Младият мъж, на около 35 години, се е самозапалил най-вероятно на стълбите пред общината в 7.30 часа. Калоян Йорданов, който работи срещу мястото на инцидента, заяви пред bTV: "Първо си помислих, че е някаква кукла, но се оказа, че е човек. Имаше и други хора, които започнаха да го гасят. Ние се обадихме на тел. 112. Не беше пиян. Каза: "Сега трябваше да бъда на почивка в Анталия. Исках само да протестирам мирно". Беше млад на около 30-35 г. Лицето му беше почерняло. До него имаше плакат, че протестира мирно".

9:30  Мъжът е на 36 години и се казва Пламен Горанов. Казал си само името и изпаднал в безсъзнание. В момента е на командно дишане. 

10:20 Пламен Горанов има спешна нужда от кръв. Той е настанен вече в реанимацията на Военна болница.

11:00 36-годишният мъж, който се самозапали пред общината във Варна около 7,40 тази сутрин, каза пред БНТ водачът на протестите във Варна Иван Петров. Запалилият се е бил приятел на сина му. Преди дни споделил пред него, че е изпитал отчаяние. Хващате ме в болницата, разговаряхме за състоянието на момчето, бяхме и в полицията, загрижени сме за всеки човек, каза още Иван Петров.

11:10 Ако можете да дарите кръв: Процедурата е следната - кръв (няма значение кръвната група) се дарява в кръвния център Окръжна болница на името на Пламен Любчев Горанов и с бележката се отива във Военна болница и се дава на регистратура. Само за днес му трябват 5 литра кръв! 

В района на общината има засилено полицейско присъствие и много хора. Припомняме, че вчера протестиращите във Варна заявиха, че днес сутринта ще протестират пред сградата на общината.

13:00 36-годишният Пламен Горанов, който е фотограф и алпинист, е в много тежко състояние и има опасност за живота, съобщи шефът на Реанимацията във Военна болница д-р Валентин Милев. Мъжът е на командно дишане, раните му са обработени, интубиран е, но лекарите продължават да се борят за живота му. 

Пламен е сложил качулките на Паметника? »