Инициативен комитет менте вбеси протестиращите

Вън Кънчо Бонев и Калина Павлова, настояват недоволните

Влизането на лица с изявени политически пристрастия в инициативния комитет, който уж трябваше да представлява протестиращите, вбеси варненци. Във Фейсбук недеволните публикуваха открито писмо, с което отказват да бъдат представлвани от конкретно посочени от тях хора. По-късно недовлните уточниха че нямат нищо против в инициативния комитет да останат Петя Хараланова, която винаги е в първите редици на шествията и младежът, познат във Фейсбук като Мрак Арт, който дава всичко от себе си за да минават протестите мирен.

Ето и пълният текст на откритото писмо:

Ние протестиращите и гражданите на Варна сме притеснени и обидени от действията на партия "Зелените" и по конкретно на Калина Павлова. Вчера са си сформирали инициативен комитет и се представят за организатори на протестите в града без нашето знание и съгласие. Ето част от членовете и тяхната принадлежност:

1. Кънчо Бонев - председател на "Съюз на патриотичните сили"
2. Калина Павлова - политическа партия "Зелените"
3. Александър Борисов - бивш член на ръководството на "БНС" на Боян Расате.
4. Иван Петров - кандидат за кмет на община Варна.

След като Калина Павлова дори не присъства на повече протести и се появи едва преди два дена, днес вече говори от наше име. Не веднъж помолихме политическите партии да стоят на страна от нашата кауза. Калина Павлова започва да лансира партийните идеи и посочва искания които не са съобразени с исканията на гражданите а със партийните им. Използва трибуната, за да води личните си битки по проекта "Алея Първа". Казваме лична битка, защото тя се опълчи срещу проекта, след като не одобриха друг, който тя искаше да прокара и се казва "Моят бряг". След като много от гражданите я помолиха да напусне този комитет, тя категорично отказа и заяви, че е е нужна организация и едва ли не само тя е способна да се справи. За това решихме да предприемем мерки.

Протестът е граждански в цялата страна както и във Варна. Вече имаше опити от страна на БСП, АТАКА, ВМРО, а днес и ГЕРБ да си присвоят протеста, но гражданите се справиха. Този път действията на "Зелените" надминаха всякакви морални граници и се обръщаме към вас с молбата да информирате хората и да не отразявате този инициативен комитет като лице на нашите протести. Никой няма правото да ни използва като средство за своите цели.

С уважение - граждани на Варна.