10 000 награден фонд за Купата на България

Спорт

18-02-2013, 15:39

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Купата на България по баскетбол във Варна ще е с награден фонд в размер на 10 000 лв. Това каза президентът на клуба домакин на проявата „Черно море - Порт Варна” к.д.п. Данаил Папазов, на пресконференция днес. Турнирът ще се проведе от 27 февруари до 1 март. Цената на мачовете за целия ден е 3 лв. В сряда, на 27-и, стартират четвъртфиналните срещи, като „Морето” играе от 20 ч. В първия ден срещите ще се играят в 13,30, 15,15, 17,30 и 20 ч. На другия ден мачовете са от 17 и 20 ч. В петък часовете на мачовете са същите.

В зала "Конгресна" в ДКС кипи сериозен труд по подготовката за предстоящия турнир.

Подробности за предстоящите мачове за Купата разкриха капитан Папазов, вицепрезидентът на „Черно море – Порт Варна” Симеон Варчев, треньорът Спас Натов, изп.-директор Борислав Ташев и капитанът на тима Асен Великов.

„Така ще отбележим началото на празниците по този повод. Това е първото по-мащабно събитие от предстоящите празници. Кулминацията ще бъде в края на май. Много изненади сме подготвили за гостите за Купата. Ще има награден фонд в размер на 10 000 лв. Непосредствено преди турнира ще стане ясно как ще се разпределят тези пари. Томбола със закупените билети предстои да има и в трите дни. Всеки един ден посетител ще си тръгва с цветен телевизор. Подготвили сме и други изненади. Надяваме се нашите момчета да се представят много добре, по-достойно, отколкото до момента. Ще се представим като отлични домакини. Предвидили сме срещи и с ръководствата на всеки един от клубовете. По отношение на нашия отбор категорично заявявам, че вървим в правилната посока и скоро нашият труд ще даде резултат”, каза капитан Папазов.

„След 1997 г. за първи път Купата на България се провежда във Варна. Взехме домакинството само заради 100-годишнината на ССК Черно море. Ако не беше президентът Данаил Папазов, това нямаше как да се случи. Смятам да се представим в силна светлина по отношение на организацията на турнира. Остана да направим така, че в залата да дойдат възможно повече хора”, каза на свой ред треньор №1 на Варна за XX век.

„На фона на празника се надявам и отборът да се представи по-добре. Тренираме и се трудим много. Това рано или късно ще даде резултат. Надявам се на достойно представяне и да зарадваме нашите верни почитатели с победа. Симеон Илиев тренира от вчера на пълни обороти с отбора. Кога ще влезе във форма от него зависи. В Ямбол най-вероятно ще го използваме. Тихомир Желев също от днес вече тренира и контузията му отшумя”, разкри наставникът на легендарния варненски тим Спас Натов.

Думите му бяха подкрепени от капитана на отбора.

„Смятам, че ще покажем различно лице на купата от гледна точка на мотивация и желание. За класиране, все още не знаем жребия. Надявам се да зарадваме феновете и ръководството”, изтъкна Асен Великов.