61 човека спасени при морски инциденти - varna.utre.bg
Alternative Media Group

Избрани новини

61 човека спасени при морски инциденти

16 февруари 2013, 17:26 | Varnautre
  • Снимка:
    © Varnautre.bg / Архив

В Морския спасително-координационен център са получени и обработени общо 180 сигнала за бедствия

41 спасителни операции в морето, при които са спасени 61 човека, отчетоха от Морска администрация за 2012 година. В Морския спасително-координационен център са получени и обработени общо 180 сигнала за бедствия, от които действителни са били 75 сигнала или 42%, съобщава Фокус. През отчетната година не е имало големи инциденти с кораби. Видно от статистиката последният такъв случай е от 2010 г. 

Общо получените сигнали, включващи освен инциденти в морето, но и всякакви други проблеми във водни пространства са 453. С въвеждането на националната система за спешни повиквания, сигнали за всякакви инциденти, замърсявания, плажни проблеми с джетове, лодки за разходки, давещи се хора на плажовете или почиващи с медицински проблеми се прехвърлят от дежурните оператори на телефон 112 в Спасителния център и го товарят с несвойствени задачи, обобщават от Морска администрация. Топ новини

Коментари (1)

Потребител
Морски
41 сигнала и се оплакват , че са им много !?!?
Джетовете не им били работа , давещите се да се спасяват сами , защо изобщо не ги закрият а харчат парите на данакоплатците???????????
17 февруари, 09:13 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Животът