Оставиха в ареста наркоман, пребил баща си

Крими

14-02-2013, 12:24

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рецидивист прати пенсионер в болница с мозъчен кръвоизлив

Пострадалият е в кома

Районният съд във Варна наложи най-тежката мярка - задържане под стража на мъж, привлечен като обвиняем за нанасяне на телесна повреда на собствения си баща. Съдът уважи искането на прокуратурата и взе тази мярка за неотклонение по отношение на 37-годишния В. Д.

На 10 февруари след семеен скандал и употреба на алкохол той е нанесъл удари на своя баща, причинили контузия на мозъка и други наранявания. Пострадалият е в кома. Сигналът за пребития мъж е подаден в І РУ на МВР късно – ден след инцидента, на 11 февруари в 22 часа.
37-годишният В. Д. страда от синдром на зависимост към хероин и има предходна съдимост, като през месец октомври 2012 г. е последното изтърпяно от него ефективно наказание в затвор. По отношение на него деянието се явява извършено в условия на опасен рецидив. Предвиденото в закона наказание за подобно престъпление е лишаване от свобода от 5 до 12 години.
Анализът на събраните материали и доказателства по делото води съда до обоснованото предположение, че В.Д. е извършител на престъплението.  Обжалването на мярката е в 3-дневен срок.