Променят движението към Златните заради опасно свлачище

Мисия Варна

14-02-2013, 12:00

Снимка:

Impact Press Group/Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Свлачище спря тока и водата около Дървения мост, евакуират района

Евакуират района около Дървения мост

От 19 февруари започва изпълнението на кметската заповед за ограничаване на свлачищните процеси около Дървения мост. Припомняме, че градоначалника Кирил Йорданов издаде заповед за спирането на тока и водата, както и за евакуирането на хората в района. Причината е опасното свлачище, което обхваща 4-5 декара. Забраните целят да ограничат разрастването му. Мерките се налагат, след като специална комисия, назначена от варненския кмет установи, че свлачищните процеси са се активизирали от водонасищането и преовлажняването на зоната около и под укрепения път.
Във връзка със спирането на движението на всякакъв вид моторни превозни средства по този участък от пътя, от 19 февруари влиза в сила временна организация на движението по обходен маршрут. Тя включва промяна на маршрутите на линиите, обслужващи градския транспорт. Преустановява се движението на автомобили по крайбрежния път от Варна за курорта Златни пясъци, след спирка „Генерал Заимов“. Маршрутът на автобусни линии с номера 109 и 409 също се изменя.
В посоката от Варна към Златни пясъци – след спирка "Странджа" ("Слънчев ден") автобусите ще се движат по Дървения мост и ще обслужват последователно спирките "Моста", "Изгрев", "Ален мак","ВСУ" до "Журналист". След това автобусите ще правят обратен завой и ще обслужват спирки "ВСУ", "Ален мак", "Майстор Манол" и "Чайка", след което продължават по маршрута си към Златни пясъци.
В посока от Златните към Варна автобусите ще се движат по същия маршрут. Докато трае временната организация на движението, градският транспорт няма да обслужва спирките "Генерал Заимов", "Писател" и "Хоризонт". Спирането на движението на моторни превозни средства ще е дълготрайно – до прекратяването на свлачищните процеси.