Черно море загуби с 0:3 от 12-ия в Б група на Русия

Спорт

13-02-2013, 17:33

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Отборът на Черно море загуби четвъртата си контрола от лагера си в турския курорт Алания. Моряците паднаха от 12-ия в Б група на шампионата в Русия Торпедо (Москва) с 0:3. По предварителна програма, Морето трябваше да премери сили с тима на Войводино Нови Сад, но заради разстоянието, на което трябваше да се проведе двубоя със сърбите, отказа Гонзо и варненци се разбраха за спаринг с руския тим.

Срещата започна равностойно, като в първите минути играта бе концентрирана предимно в центъра. При една от редките атаки на руснаците, колективна грешка в защитата на "моряците" доведе до попадение във вратата на Черно море. Австриецът Гаурачус бе най-съобразителен като откри за 0:1 в 22-рата минута. Последваха две прекрасни възможности за българския тим. В 31-ата минута удар на Мирослав Манолов мина над напречната греда, а след това с Живко Атанасов отклони центрирана топка в наказателното поле на Торпедо, но тя премина на сантиметри от вратата на московския тим.

В началото на второто полувреме отново "моряците" диктуваха темпото. Възпитаниците на Георги Иванов създадоха няколко хубави ситуации за гол, но 62-рата минута влезлият като резерва за Торпедо Мохамед вкара втори гол за своите. В 68-ата минута Паломино имаше шанс да отбележи след хубава триходова комбинация, но стреля в страни от вратата. В 72-рата минута Мирослав Манолов все пак вкара топката във вратата на Торпедо, но по неясни причини попадението не бе зачетено от главния рефер на двубоя. Крайното 0:3 бе оформено в 83-тата минута, когато влезлият като резерва Ла Букас донесе успеха на своите.

Съставът на Черно море: Георги Китанов, Живко Атанасов, Александър Александров, Росен Колев, Себастиан Комел, Еденилсон Бергонси, Жоро Илиев, Георги Божилов, Тошко Колев, Виктор Митев, Миро Манолов.

Резерви: Емил Михайлов, Коста Янев, Илиян Капитанов, Сашо Александров, Детелин Димитров, Симеон Симеонов, Атанас Петров, Ермес Паломино, Георги Радев и Бекир Расим.