До 8 градуса максимални температури днес

Животът

11-02-2013, 08:44

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

През седмицата ще се застуди, чакат ни и валежи

Температурата на въздуха във Варна в момента е 3 градуса, съобщиха от НИМХ-Варна. Над страната ще има разкъсана облачност, а в много райони намаляваща и до слънчево време. В източните райони ще духа до умерен вятър от запад и северозапад, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 3° и 8°. По Черноморието ще има разкъсана облачност. Вятърът ще е до умерен от запад, в процес на отслабване. Максимални температури 6-8°. Вълнението на морето ще е слабо 1-3 бала.

През следващите дни обаче ни очакват валежи и  застудяване. Във вторник и сряда ще има предимно средна и висока облачност, а по Черноморието в предобедните часове ще е мъгливо или с ниска, слоеста облачност. Вятърът ще се ориентира от югоизток и постепенно ще се усили. Минималните температури временно ще се понижат с 3-4 градуса, но в сряда вече ще се положителни, а максималните ще достигнат 8 - 13 градуса.

В четвъртък и петък ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, който постепенно ще преминава в сняг. С умерен, временно до силен вятър от североизток ще нахлува по-студен въздух. Температурите чувствително ще се понижат и в петък в повечето райони ще са между 0 и 5 градуса, като на места сутрешните ще се окажат по-високи, от тези в 14 часа. До края на петъчния ден валежите постепенно ще отслабнат и ще спрат. През почивните дни ще остане предимно облачно, без съществени валежи, вятърът ще отслабне. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 5 и 0 градуса, максималните между минус 1 и +4.

Вълнението по крайбрежието при усилване на вятъра от югоизток, в последствие от североизток ще се увеличи до 3 бала.